Døre og Vinduer

Vinduets og glassets værdi

Vinduets grundlæggende energiværdier har ikke betydning for den enkelte forbruger - de anvendes til beregning af de resulterende værdier, der har betydning for ydeevnen for vinduer (dvs. til beregning af værdier som Uw, Eref osv.) I lavenergibyggeri kan det være en fordel at have et indgående kendskab til vinduers energiværdier, idet det er disse værdier, der skal "finjusteres" for at komme bedst muligt i mål med sit lavenergibyggeri.

Værdierne bruges i stor udstrækning til energirammeberegning for den samlede bygning - i passivhusbyggeri anvendes Ug, gg, Uf og psispacer og i dansk byggeri anvendes gg sammen med de to resultarende værdier Uw og Ff.

Læs mere: Vinduets og glassets værdi

Nye døre/vinduer

Vinduerne har en afgørende betydning for boligens samlede energiforbrug. Derfor er det vigtigt at overveje en energirigtig vinduesløsning, når der skal bygges nyt eller renoveres.

For at kunne beregne energiforbruget i lavenergibyggeri og sammenligne vinduer og døre på tværs af fabrikanter, findes en række energibegreber som benyttes når der tales om energioptimerende vinduer og døre. For at du kan blive klædt godt på til at vælge den rigtige vinduesløsning til dit hjem, har vi lavet en kort beskrivelse af de vigtigste energibegreber.

Læs mere: Nye døre/vinduer