Nyheder

Tilbud lige NU

Luftluft-varmepumper fra HAIER - sommersalg indtil 31.08.2014

Haier HSU-09RS03/R2 pris kun kr. 13.995.- incl moms og standardmontage

Haier HSU-12RS03/R2  pris kun kr. 14.995.- incl moms og standardmontage

 

 

 

Få et Bolig/energitjek

 

Få styr på din boligs energiforbrug med en energivejleder fra KlimaEnergi4U. Der er masser af penge at spare!

 

Kom godt i gang med at energiforbedre din bolig

 

Med et bolig/energitjek får du helt konkret at vide, hvilke energibesparelser, der kan svare sig at gennemføre i netop din bolig. Vi gennemgår dit varmeanlæg, ser på isoleringen, tjekker dine vinduer, får et overblik over dit elforbrug, vi termofotograferer og finder utæthederne og meget andet.  Og vi sørger for du får en rapport med billeder samt kommentarer og at det alt sammen bliver sammenfattet i en konklusion, der nøje anviser dig løsningerne på at få nedsat dit energiforbrug – ligeledes er der priser på hvad det koster – tilbabegtalingstid samt evt mulighed for tilskud/fradrag.

 

Hvad er et boligenergitjek?

 

Et boligenergitjek begynder med, at vi gennemgår tallene for både el- og varmeforbrug. Efter at have gennemgået din bolig laver vi foreløbige beregninger, der viser, hvor det bedst kan betale sig at sætte ind. Og vi giver nogle bud på, hvordan det håndværksmæssigt bedst kan gøres. Har du et energimærke, vil vi gerne have det i kopi ved vores besøg.

·               Rundt i huset:
Vi går grundigt til værks og ser energi, komfort og økonomi i en sammenhæng: Når vi for eksempel gennemgår badeværelset, kigger vi både på ventilation, gulvkomfort, varmeforsyning, sorte pletter på vindueskarmen, utæt cisterne, vandbesparende bruser og energieffektive alternativer til den strømkrævende halogenbelysning over spejlet.

·               Varighed:
Et energitjek tager typisk 1-1½ time, og vi vil ogå gerne have hvis du selv har skrevet notater ned som du mener vi skal se på. Derudover fremsender vi bagefter hovedpunkterne i en konklussion. Her får du også de relevante links og henvisninger, du skal bruge for at komme videre i forløbet.

·               Resultat:
Resultatet bliver, at du får et overblik over i hvilken rækkefølge, du skal sætte tingene i gang, og hvor meget du kan forvente at spare på dit energiforbrug. Der er ligeledes ansl priser på hvad investeringerne koster og vi kan ligeledes tilbyde at få tingene udført sammen med vores netværk af håndværkere.

·               Pris:
2.495,- kr inkl. moms og rapport

 

Boligens bedste investeringer

Energirenovering giver glade boligejere..

Langt de fleste boligejere, der har energirenoveret hele eller dele af deres bolig, anbefaler andre at gøre det, viser Bolius Boligejeranalyse 2014. Alligevel ønsker færre at gøre deres bolig mere energivenlig. Læs hvorfor og få gode råd til energirenovering.

Folk er generelt meget tilfredse med, at de har energirenoveret.

Hvis du energirenoverer din bolig, er der stor sandsynlighed for, at du ikke fortryder det.

Bolius’ Boligejeranalyse 2014, hvor 3.142 boligejere har deltaget, viser, at 8 ud af 10 boligejere, der har energirenoveret inden for det seneste år, ”i høj grad” eller ”i nogen grad” vil anbefale andre at gøre det samme.

1 procent svarer, at de ”i mindre grad” eller ”slet ikke” vil anbefale andre at gøre det, mens 10 procent svarer ”hverken eller”.

Glæde over energirenovering

- Folk virker generelt meget tilfredse med, at de har energirenoveret. Og de, der er mest tilfredse, er dem, der har skiftet til energiruder eller fået isoleret gulv, tag, ydervægge og varmerør eller etableret solceller, siger senioranalytiker i Bolius, Henrik Sonne, der står bag boligejeranalysen.

Vilkårene for at etablere solcelleanlæg er dog ikke længere så gunstige, som de har været, og der er stadig usikkerhed, om Folketingets støtteordning på området bliver godkendt af EU.

Vi vil energirenovere igen

De fleste boligejere ville også energirenovere igen, hvis de fik valget.

- Minimum 63 procent siger, at de ville gøre det igen, alt efter hvilken type energirenovering de har fået udført. I de fleste tilfælde er det over 70 procent, der vil gøre det igen, siger Henrik Sonne.

Slip for træk med nye vinduer

Bolius’ energiekspert, Morten K. Mathiasen, der har hjulpet danske boligejere, når de overvejede at energirenovere, oplever også tilfredse boligejere.

- De er glade. Når de først har taget beslutningen om at energirenovere, nyder de den ekstra komfort, det giver – fx, at de ikke får træk, når de har fået nye vinduer. Et par havde efterisoleret deres hus udvendigt, og nu stod luften i deres hus stille, som de sagde, og støjen fra vejen var væk. Det var et helt andet hus, de havde fået, fortæller Morten K. Mathiasen.

Mange tror ikke på besparelser ved energirenovering

Men de positive erfaringer fra de boligejere, der har udført energirenovering, når tilsyneladende ikke ud til dem, der ikke har gjort det, viser undersøgelsen også.

20 procent af de boligejere, der ikke har fået udført en energirenovering, tror, at der ”ingen” potentiel besparelse er, eller at den er ”ubetydelig”. 32 procent svarer ”ved ikke”, eller at de ikke er interesseret. 13 procent svarer, at de vurderer at besparelsen vil være ”stor” og 34 procent svarer, at der vil være ”en mindre besparelse”.

- Det tyder på, at der kunne være et potentiale i at få de positive erfaringer med energirenovering ud til andre boligejere, og undersøgelsen viser, at det især er venner og familie, der kan overbevise folk om at komme i gang, siger Henrik Sonne.

Finanskrise spøger stadig hos boligejere

Blandt den gruppe af boligejere, der ikke har erfaringer med energirenovering er mange bekymret for deres egen økonomi og jobsituation, og for stigende skatter og afgifter.

- Og når man samtidig ikke tror, at besparelsen er særlig stor, er det klart, man ikke kaster sig ud i en energirenovering, siger Henrik Sonne.

Nye købere kræver energirenovering

Han mener dog, det kan være en god idé energirenovere.

- Flere stiller krav om, at huset er energirenoveret, når de skal købe nyt. Hvis det ikke er det, bliver det brugt til nedslag i prisen, og så kan man jo lige så godt få gjort det hurtigst muligt, så man også selv får gavn af forbedringerne økonomisk og i form af bedre indeklima og komfort, mener Henrik Sonne.

Så mange vil energirenovere igen

Ifølge Bolius Boligejeranalyse 2014 er der generel stor tilfredshed med energirenovering og størst tilfredshed med at etablere jordvarme (dog baseret på få svar) og gulvisolering. Laveste tilfredshed ligger på udskiftning af gamle termostater og fyret. 

Gode råd når du skal energirenovere

Er det nødvendigt at energirenovere? Mærk, om det fx trækker eller generelt er koldt i din bolig. Find ud af, hvor meget en husstand, der ligner din, generelt bruger i varme, el og vand, og hvordan du ligger i forhold til gennemsnittet. Disse oplysninger kan du finde på dit energiselskabs hjemmeside.

Hvem kan du få hjælp hos? Det er kompliceret at finde ud af, hvor meget du kan spare på energien i en bolig. Derfor er det en god ide at hyre en energivejleder. Flere virksomheder tilbyder gratis rådgivning, men det er typisk ikke uvildig rådgivning, og formålet er typisk at få dig til at købe nogle af de produkter, virksomheden sælger. Skal du have et uvildigt energitjek tilbyder bl.a. Energitjenesten og Bolius samt KlimaEnergi4u.dk vejledning og ekspertise for 3.000-8.000 kr.

Hvad kan bedst betale sig? Indhent 3 tilbud på energirådgivning og undersøg, hvad du får for pengene. De lavthængende frugter er typisk at skifte de gamle hårde hvidevarer, elpærer og termostater og ventiler på gamle radiatorer. Isolér selv varmerør på loftet og i kælderen og spar nogle hundrede kroner om året. Udskiftning af ældre termoruder, hvis en fagmand gør det, koster omkring 600 kr./m2 og sparer dig 300-400 kr. om året. Hulmursisolering koster i omegnen af 10.000 kr. men kan spare dig flere tusinde kroner om året.

Kilde: Ansvarlig fagekspert, energi, i Bolius, Morten K. Mathiasen

Bolius Boligejeranalyse er baseret på 3.142 gennemførte interviews af TNS Gallup for Bolius Boligejernes Videncenter og er indsamlet i følgende målgruppe:

25-79 år.

Bor i ejerbolig.

Bor i enten hus/villa /parcelhus eller række-/klynge-/kædehus eller gård.
Enten ejes boligen selv, af samlever eller i fællesskab med samleveren.
Har en eller anden beslutningsindflydelse på vedligeholdelsen af boligen

Af:

Journalist Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Henvisninger:

Casebank: Eksempler på hvordan boligejere har energiforbedret deres bolig


anne lise henriksen den 05.03.2014

Jeg tror , det største problem for boligejerne er ikke , at de ikke vil energioptimere. Problemet er, at vi ikke kan låne pengene til det nogen steder. Jeg har fået et overslag over mit hus, det vil koste 200.000 k r men jeg bor i "udkantsdanmark" (er der virkelig en udkant i så lille et land????)

 

Der kan være sund økonomi og måske endda en guldrandet forretning i at opgradere huset. Penge og Privatøkonomi har set på en række forbedringer, som sikrer bedre komfort og give gode gevinster.

Læs mere: Boligens bedste investeringer